Guvernul a stabilit lista instituțiilor vitale pe timp de criză energetică
Omul trăiește nu doar cu pâinea, ci și cu orice material propagandistic ce iese de la „Teleradio-Moldova”, și-a zis premierul și a inclus radiodifuzorul public în lista instituțiilor de importanță vitală pe timp de criză energetică. Nu combinatul de panificație „Franzeluța”, ci mamutul din dealul Schinoasei. Rămâne însă un mister, cum vor privi moldovenii reportajele despre proveniența aproape divină a guvernanților, dacă nu vor avea electricitate?
Potrivit unei anexe din Planul de acțiuni pentru situații excepționale în sectorul electroenergetic, instituțiile vitale au fost clasificate în șapte categorii.
Primele sunt spitalele, orfelinatele și grădinițele. A doua categorie a instituțiilor de importanță vitală sunt stațiile de comprimare și măsurare a gazelor naturale, centralele termice ale sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică și stațiile de pompare.
Urmează centrele de dispecerat ale serviciilor de alimentare cu energie electrică, gaze naturale, apă și energie termică, sediile autorităților publice centrale - Guvernului, Președinției, Parlamentului, instituțiilor pentru asigurarea apărării, securității și asigurării ordinii publice, aeroportul, stațiile de alimentare cu energie a transportului electric urban, instalațiile electrice ale ÎS „Calea Ferată din Moldova”, care asigură securitatea traficului feroviar, inclusiv dispeceratele. Încheie lista celor vitali ÎS „Radiocomunicații”, IP „Teleradio-Moldova” și centrale electrice cu puterea mai mare de 1.000 kW, racordate la rețelele electrice de medie tensiune.
La categoria a opta se menționează „alți consumatori finali, care nu se regăsesc în tipurile specificate la alineatele 1-7.
INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI