„Toamna de aur” în pușcării: Bucătari italieni au gătit pizza pentru deținuții din Moldova

465786005_963843142447915_6609913016567452843_n

La închisoare ca la școală! Deținuții din mai multe penitenciare au parte de Festivalul anual „Toamna de Aur”. Evenimentul este dedicat promovării tradițiilor culinare, creativității și valorilor spirituale. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, festivalul le oferă persoanelor private de libertate oportunitatea de „a celebra frumusețea toamnei prin activități diverse”.

La Penitenciarul nr. 18-Brănești, părintele capelan al instituției și protopopul de Orhei au organizat pentru deținuți coacerea plăcintelor tradiționale. De asemenea, ei au avut posibilitatea să participe la ateliere „de creație artistică” și au realizat decorațiuni din materiale naturale.

Și la Penitenciarul nr. 7-Rusca a fost sărbătoare. Organizația „Associazione Cuochi Italiani”, reprezentată de bucătarii Francesco Sanna, Coralia Babcenco, Lilia Stircea și Adrian Grajdean a organizat un master class cu tematica „Pizza italiană”. Condamnatele au învățat tehnici speciale de preparare a aluatului și combinații inedite de toppinguri. Ele au avut ocazia să-și manifeste și talentul culinar.

La Penitenciarul nr. 2-Lipcani, a fost amenajată expoziția „Toamna de Aur”, cu articole create manual de către deținuți. Scopul evenimentului a fost încurajarea spiritului creativ și dezvoltarea gustului estetic, precum și ocuparea eficientă a timpului liber.

Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că astfel de activități contribuie la dezvoltarea personală și reintegrarea socială a deținuților.

 

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI