România, lider la consum de paste: În medie se consumă două porții pe minut

retete-simple-cu-paste

România ocupă primul loc în Europa de Sud-Est la consumul de paste, cu o medie de peste 130 de porţii comandate în fiecare oră, potrivit unei analize realizate de o platformă de livrare de Ziua Internaţională a Pastelor, transmite Agerpres.ro.

Datele statistice reflectă că în România se comandă, în medie, peste 3.000 de porţii de paste pe zi, echivalentul a peste 130 de porţii pe oră şi aproximativ două porţii pe minut.

Cifrele plasează România pe primul loc la nivel regional şi pe al doilea la nivel global, în cadrul reţelei Glovo, privind numărul de porţii de paste. Referitor la preferinţele românilor pentru comenzile de paste, analiza a indicat că 14 februarie 2024, Ziua Îndrăgostiţilor, a înregistrat un număr record de livrări de paste - peste 250 de porţii pe oră sau aproximativ 5 pe minut.

Totuşi, luna ianuarie se dovedeşte a fi cea mai activă perioadă în ceea ce priveşte numărul de comenzi plasate, iar vinerea este ziua preferată a românilor pentru a savura o porţie de paste. În plus, românii preferă pastele pentru prânz şi cină, orele de vârf fiind 13.00 şi 19.00.

Printre cele mai consumate tipuri de paste se numără penne, spaghetti şi tagliatelle, în timp ce reţetele din topul aprecierilor, precum carbonara, bolognese şi cu sos de pesto, completează diversitatea culinară. În plus, cel mai mare fan al pastelor este un utilizator din Bucureşti care a comandat, în ultimele 12 luni, nu mai puţin de 250 de porţii.

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI