Publicațiile prestigioase din SUA îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială
Presiunea asupra lui Joe Biden crește pe măsură ce ziarul american New York Times și unii dintre cei mai puternici susținători ai săi s-au alăturat apelului privind retragerea sa din cursa prezidențială, în urma prestației din dezbaterea cu contracandidatul său, Donald Trump, relatează The Guardian.
”În loc să risipească îngrijorările persistente ale alegătorilor cu privire la faptul că este prea bătrân pentru a candida – obiectivul campaniei sale atunci când a făcut presiuni pentru organizarea evenimentului – el a părut să le confirme cu aspectul său octogenar”, notează publicația britanică, citată de Libertatea.ro.
La aproximativ 19 ore după ce Biden și Trump au părăsit scena din Atlanta, verdicul conducerii editoriale a New York Times a fost transmis online abonaților ziarului. Mesajul a fost acela că actualul președinte al SUA a prezentat un spectacol atât de alarmant al fragilității vârstei, încât cel mai bun lucru pe care îl poate face acum pentru țara pe care a servit-o timp de mai bine de o jumătate de secol ar fi să se retragă din cursă și să permită Partidului Democrat să aleagă un alt candidat.
INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI
Critici similare după prestația lui Biden au venit și din partea altor surse importante și prietenoase. Site-ul Atlantic a publicat vineri șase articole, toate pledând pentru retragerea candidaturii lui Biden.
”Printre cei care l-au implorat pe Biden să se retragă s-au numărat și editorialistul său preferat, Tom Friedman – tot de la New York Times – care a scris că a plâns în timp ce urmărea dezbaterea de la Lisabona”, mai scrie ziarul britanic. De asemenea, Joe Scarborough, gazda emisiunii Morning Joe de la MSNBC, „o emisiune pe care se știe că președintele o venerează”, a făcut un apel identic, subliniind că îl „iubește” pe Biden și că președinția lui a fost „un succes fără rezerve”.
CITEȘTE ȘI: Presa americană: Eșecul în dezbaterea cu Trump a arătat că nu mesajul e problema democraților, ci mesagerul