ANSA îi îndeamnă pe moldoveni să nu facă risipă de produse

risipa

Fiecare cetățean aruncă la gunoi, anual, sute de kilograme de mâncare, iar în perioada sărbătorilor cantitatea de alimente nefolosite crește cu 30%. Astfel, ANSA atenționează moldovenii să consume alimente moderat, fără a face risipă, iar pentru a diminua acest fenomen vine cu un șir de recomandări.

Recomandările ANSA: Planificarea zilnică a meselor; Utilizarea surplusului de produse de la prepararea meselor anterioare; Folosirea caserolelor pentru păstrarea alimentelor sau congelarea bucatelor gătite în plus; Depozitarea alimentelor în mod corespunzător (verificați etichetele pentru instrucțiuni de stocare, asigurați-vă că frigiderul este potrivit între 1 °C și 5 °C);

Atunci când mergeți la magazin sau la piață, pregătiți lista cu produsele pe care doriți să le procurați; nu cumpărați produse alimentare când vă este foame; cumpărați doar cantitatea de care aveți nevoie. 

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI