Pesta porcină africană amenință producția de prosciutto în Italia

Prosciutto_di_Parma,_ham_producing

Pesta porcină se extinde rapid în Italia. Fermierii au avertizat că suportă pierderi imense și că infecția ar putea pune în pericol unul dintre simbolurile bucătăriei italiene – prosciutto. De asemenea, va fi afectată producția de cârnați și alte bucate din carne de porc, relatează Financial Times.

Potrivit publicației, autoritățile italiene încearcă să elimine cel mai mare focar de boală după anii 1960, iar crescătorii de porci au avertizat că aceasta poate provoca, cel puțin, scumpirea prosciutto, cârnaților și altor produse, într-un volum de 8,2 miliarde de euro.

Prosciutto este considerat o comoară națională. Este o șuncă italiană, obținută din păstrarea în sare a șoldului de porc, fără adăugarea altor ingrediente.

Virusul pestei porcine africane a fost deja detectat în 25 de ferme din regiunile nordice Lombardia și Emilia-Romagna. Mai mult de 50 de mii de porci fost sacrificați de la jumătatea lunii iulie. Principalii purtători ai virusului pestei porcine africane sunt mistreții. Comisarul italian pentru situații de urgență, Giovanni Filippini, a solicitat reducerea urgentă a populației acestora.

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI

Citeşte şi..

Vezi toate