Gribincea speră că va reveni în cărți: ”Recenziile” sunt o reminiscență birocratică din trecut la care trebuie de renunțat
Vladislav Gribincea a comentat decizia Consiliului Suprem al Magistraturii prin care i-a fost refuzată candidatura de judecător la Curtea Supremă de Justiţie pentru că nu a prezentat în termen certificatul medical necesar şi alte două referinţe. Într-un mesaj pe facebook, Gribincea a scris că va solicita Consiliului Suprem al Magistraturii să îşi revizuiască decizia şi că: "Sper că este doar o neînţelegere nefericită."
"Certificatul medical invocat de CSM poate fi obținut doar la îndreptarea CSM, de la o comisie specială care se convoacă destul de rar în scopul verificării sănătății judecătorilor și procurorilor. Eu nu am fost contactat niciodată de către CSM pentru a ridica această îndreptare și a merge la Comisia specială. Având în vedere că sunt în concurs, pentru a evita orice speculații, nu mi-am permis să vorbesc cu CSM despre derularea concursului. Credeam că Comisia specială nu s-a convocat încă și că voi fi informat de CSM când să mă prezint să ridic îndreptarea. Iar astăzi m-am pomenit în această situație."
De asemenea, Gribincea mai spune că deţine certificatul de sănătate necesar, emis de comisia specială, care a fost întocmit în contextul concursului pentru funcţia de procuror general şi că Consiliul Superior al Magistraturii nu i-ar fi solicitat în mod clar să îl depună :
"Pe 17 mai am solicitat de la CSM o solicitare a de prezenta certificatul medical privind starea sănătății. Certificatul medical standardizat (E-86) a fost prezentat CSM pe 20 mai. Credeam că era necesar pentru a fi trimis la Comisia specială. Acum înțeleg că se solicita certificatul medical emis de Comisia specială. În ceea ce privește cele 2 recomandări, am scris din start în cererea de participarea la concurs că solicitarea acestora este o formalitate excesivă. Ele nu pot să răspundă la criteriile în baza cărora sunt evaluați candidații pentru CSJ. Cred că este nepotrivit să ceri candidaților pentru CSJ să caute 2 persoane pe care să le roage să le scrie recomandări, la care ulterior puțini cine atrag atenția. În opinia mea, „recenziile” sunt o reminiscență birocratică din trecut la care trebuie de renunțat", a mai scris Gribincea.
Precizăm că marţi, 21 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a declarat inadmisibil dosarul lui Vladislav Gribincea la funcţia de judecător al Curţii Supreme de Justiţie din cauză că acesta nu a prezentat în termen certificatul medical şi două scrisori de recomandare.