Fermierii i-au cerut Maiei Sandu să-l demită pe ministrul Agriculturii și să înceteze propaganda împotriva lor

Embed:

Fermierii i-au comunicat președintelui în exercițiu, Maia Sandu, patru solicitări pentru a opri acțiunile de protest. Este vorba de demiterea ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, remiterea în Parlament a legii votate recent „în sprijinul fermierilor”, încetarea campaniei de denigrare împotriva producătorilor agricoli și asigurarea transparenței în contextul celor șapte miliarde de lei anunțate de autorități drept sprijin pentru agricultură în ultimii trei ani.

Directorul Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Bădărău, a declarat, după întrevederea cu șefa statului, că legea votată în grabă în două lecturi de Parlament nu-i ajută la modul practic pe fermieri.

„Este nevoie de discuții largi, cu implicarea băncilor, furnizorilor, deoarece aplicarea ei este imposibilă. Legea îi sprijină doar pe cei care sunt într-o situație bună”, a explicat Bădărău.

Referitor la solicitarea de a-l demite pe ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, directorul asociației „Forța Fermierilor” a argumentat că demnitarul nu ține cont de propunerile fermierilor și a ignorat solicitările lor, inclusiv cele privind elaborarea setului de recomandări.

„Acele recomandări au fost cu foarte mare întârziere, deci peste o lună și jumătate, iar conținutul acelor recomandări contravine oricăror practici agricole pe care le recomandă furnizorii”, a menționat Bădărău.

El a denunțat inițierea de către unii exponenți a guvernării a unei campanii de denigrare a producătorilor agricoli.

„au început a fi promovate încă de anul trecut de unii oameni din conducere, către au stârnit ura societății împotriva agricultorilor. Vedeți ce se întâmplă pe rețelele de socializare, unde agricultorii au ajuns să fie dușmanii bugetului public”, a specificat Bădărău.

Cea de-a patra revendicare ține de combaterea ideii promovate de autorități privind alocarea în ultimii trei ani a mai mult de șapte miliarde de lei în agricultură.

„Nici dumneavoastră, nici noi, nu avem lista totală a acelor beneficiari, în care să vedem cât de eficientă a fost această investiție a statului, dar nu ajutor, ca să înțeleagă societatea, investiție a statului în păstrarea și dezvoltarea locurilor de muncă în mediul rural. Locuri de muncă care în afară de agricultură și prelucrarea produselor agricole în mediul rural nu există, iar fără agricultură satul nostru o să piară”, a concluzionat Alexandru Bădărău.

 

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI