Atenție, imagini care vă pot afecta! Un copil a fost maltratat de un grup de adolescenți

copil batut

Un caz revoltăror s-a produs într-o localitate din stânga Nistrului, acolo unde un copil a fost bătut cu bestialitate de către alţi adolescenţi. În imaginile distribuite pe reţelele de socializare se observă cum băiatul stă jos, îngenuncheat de durere şi cu mâinele acoperindu-şi faţa.

Deocamdată nu se cunoaşte de la ce ar fi izbucnit conflictul şi motivul pentru care copilul a fost agresat în asemenea hal, însă, unul dintre adolescenţi l-a ameninţat pe băiat să nu povestească părinţilor despre cele întâmplate:

" Dacă tu le vei povesti (n.r. părinţilor) eu te voi găsi, ai înţeles?

-Da", se înţelege din discuţia celor doi.

Potrivit psihologilor, agresivitatea la copii poate fi determinată de faptul că prin folosirea unui comportament agresiv, aceştia pot obține mult mai repede ceea ce vor. În funcție de vârsta copilului, temperamentul acestuia si contextul sau specific de viața şi dezvoltare, agresivitatea poate avea mai multe cauze:

Nevoia de a atrage atenția

Gelozia fraternă

Emoţii şi frustrări “nerezolvate”, nevoi afective nesatisfăcute

Dorinţa de a evita o situaţie, sarcină sau persoană

Frica si anxietatea, sau chiar depresia

Imitarea altor copii sau adulţi sau a personajelor din filme si desene animate

Traume şi schimbări majore in viaţa familiei

Prezenţa comportamentelor agresive în familie, neglijare, abuz sau tensiuni și conflicte între membrii familiei

Întârzieri în dezvoltare, inclusiv retard cognitiv sau alte tulburări psihice sau afecţiuni neurologice

Studii recente arată că agresivitatea poate avea şi o determinare predominant genetică, caz in care se manifestă încă de la vârste foarte mici.

Având în vedere complexitatea cauzelor care duc la acest tip de comportament, este necesară în primul rând o analiză extrem de atentă a cazului care să includă evaluarea psihologică a copilului, atât emoționali cât şi cognitivă, precum şi a sistemului său familial (relaţiile din familie, stilul de parenting, modele de comportament etc). În plus, revizuirea practicilor parentale incorecte și îmbunătățirea relaţiei dintre părinti şi copil sunt elemente absolut necesare pentru o intervenţie reuşită.

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI

Citeşte şi..

Vezi toate