Aderarea României la spațiul Schengen nu presupune schimbări esențiale privind traversarea frontierei, ci doar verificări suplimentare

politia de frontiera

Aderarea României la spațiul Schengen din punct de vedere al traversării frontierei de stat nu presupune anumite schimbări esențiale la această etapă, ci doar includerea unor verificări suplimentare. Precizarea a fost făcută astăzi de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. 

În acest context, Poliția de Frontieră a formulat o serie de recomandări pentru persoanele care intenționează să călătorească în statele membre ale Uniunii Europene. 

Astfel, cetățenii sunt îndemnați să verifice valabilitatea pașaportului biometric pentru a beneficia de regimul de călătorie fără vize în Uniunea Europeană. Mai exact, pașaportul trebuie să fie valabil pentru cel puțin șase luni de la data planificată a călătoriei.

Totodată, cetățenii sunt atenționați să se asigure că dispun de documentele necesare care să confirme scopul călătoriei, să planifice călătoriile în perioade mai puțin aglomerate, pentru a reduce timpii de așteptare și să consulte sursele oficiale pentru a fi la curent cu cerințele privind călătoria și șederea în spațiul Schengen. 

„Poliția de Frontieră rămâne angajată în a asigura o tranziție fluidă și securizată pentru cetățenii care utilizează punctele de trecere a frontierei cu România. Vom continua să colaborăm cu partenerii internaționali pentru a asigura respectarea standardelor Schengen și pentru a minimiza impactul asupra fluxului de călători”, a precizat Poliția de Frontieră. 

Consiliul Uniunii Europene a aprobat joi, 12 decembrie, decizia privind intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen din 1 ianuarie 2025.

INTRĂ ȘI PE CANALUL DE TELEGRAM ZVON.MD, PENTRU A AFLA DESPRE NOILE PUBLICĂRI

Citeşte şi..

Vezi toate